Stichting Welzijn Wajir, ING Bank NL97INGB0007666512, KVK-nummer 41265703, vestigingsplaats Wilnis, Nederland

 

Stichting Welzijn Wajir

Op 7 februari 2014 was een delegatie van de stichting Welzijn Wajir aanwezig bij de promotie van Sara Kinsbergen. Zij geldt als een van de grootste autoriteiten in Nederland op het gebied van het Particulier  Initiatief (P.I.). Hiermee worden de ongeveer tienduizend particuliere organisaties bedoeld die zich bezig houden met ontwikkelingssamenwerking.

 

Sara heeft met name onderzoek gedaan naar de duurzaamheid bij deze hulpverlening en wel bij stichtingen die in Kenia en in Indonesië actief zijn. Ook de stichting Welzijn Wajir was in deze studie betrokken. Sara en haar assistente Beatrijs zijn zelf ook op werkbezoek in Wajir geweest.

Zij wilde zich niet uitlaten over de resultaten van  individuele stichtingen maar in een opmerking uit haar interview met de Volkskrant van 11 februari 2014 was het niet moeilijk om onze stichting te herkennen. Zij liet zich mild kritisch uit over veel projecten…..

 

Maar er zijn ook uitzonderingen. Kinsbergen onderzocht een project in Noordoost Kenia, ‘in onherbergzaam gebied’, waar een groep Nederlandse artsen schooltjes financiert,maar ook ‘minder concrete dingen doet, zoals de jeugd mobiliseren, een lokale organisatie steunen en met de plaatselijke overheid praten’. Zij noemt het een initiatief ‘met een gouden randje’.

 

Nieuwsitem 26 februari 2014