Stichting Welzijn Wajir, ING Bank NL97INGB0007666512, KVK-nummer 41265703, vestigingsplaats Wilnis, Nederland

 

Stichting Welzijn Wajir

Nieuwsitem 15 november 2015

Bezoek aan Sisters For Christian Community (SFCC)  Teresa Takken

 

Het bestuur was door zuster Teresa Takken uit Egmond aan Zee uitgenodigd bij de viering van haar veertigjarig jubileum als lid van de congregatie Sisters For Christian Community (SFCC).  Ook zuster Teresanne uit Wajir was lid van deze orde. In 2001 was Zuster Teresanne aanwezig bij het wereldcongres van SFCC in Egmond. Ook daarna heeft zij zuster Teresa nog een keer in Nederland ontmoet.

 

Het was heel bijzonder dat ook Jan en Karlien Veldhoen aanwezig waren. Dit echtpaar, dat deze zomer een pelgrimstocht naar Rome heeft gefietst voor Wajir, heeft bij de Sint Pieter  de pastoor van de Oudkatholieke St. Agneskerk ontmoet.

 

We ontmoetten Maaike en Guido die binnenkort hun boek uitbrengen over hun ervaringen met projecten van Nederlanders in Oost Afrika met de titel: ‘Met de beste bedoelingen’.

 

Voorzitter Ad Groeneveld werd zowel na de feestelijke mis ’s morgens als tijdens het benefietconcert in de middag gevraagd om te vertellen over de persoon van Teresanne en de omstandigheden in Wajir waarin zij moest werken. De opbrengst van de inzameling is voor een deel voor onze stichting bestemd.