Stichting Welzijn Wajir, ING Bank NL97INGB0007666512, KVK-nummer 41265703, vestigingsplaats Wilnis, Nederland

 

Stichting Welzijn Wajir

Nieuwsitem 21 december 2015

Heldendaad in Wajir

 

Tegenover al het droevige  nieuws over terreur hoorden wij van onze partner Abdi Billow ook een groot lichtpunt, een heldendaad, waar het bestuur diep van onder de indruk is.

 

Bij een gewapende overval op een bus tussen Wajir en Mandera op 21 december 2015 dwongen de terroristen van Al Shabaab de passagiers om uit de bus te stappen en zich op te delen naar religie, christenen en moslims gescheiden. Dit is een bekende werkwijze van Al Shabaab zodat zij christenen kunnen vermoorden. De moslimpassagiers weigerden om apart te gaan staan en gaven de overvallers aan liever met de christenen te willen sterven dan om hen in de steek te laten en zij stelden zich als een schild voor hen op. De overvallers schrokken en trokken zich terug. Bij hun aftocht schoten zij nog wel op de bus waarbij zij twee passagiers alsnog hebben gedood.

 

Een bericht om stil van te worden. Dit moedige gedrag past helemaal bij de geest van het Wajir Peace and Development Committee en bij die van de heldinnen Annalena en Dekha Ibrahim